15/04/2024

Hoeveel kost een website voor een KMO?

Eén van de meest gestelde vragen die we bij Reddi horen is: "Hoeveel kost een website voor een KMO?". Helaas, op die vraag kunnen we onmogelijk één algemeen geldend antwoord geven.

We kunnen je wel uitleggen hoe de prijs van een KMO website wordt bepaald, zodat je een beter idee krijgt van je investering en van de kosten die je kunt verwachten.

De kosten van een website bestaan uit twee componenten:

  1. De kosten voor het bouwen van je KMO website
  2. De kosten voor het onderhoud en het live houden van je KMO website

 

Hoeveel kost het om een website te bouwen?

Heb je wel eens gehoord dat sommige websites enkele tienduizendenden tot wel honderdduizend euro kosten? Dat is het prijskaartje dat je kunt verwachten als je een website op maat laat maken. Een website van nul af aan programmeren geeft je 100% vrijheid over de uitstraling, de features, de functionaliteiten, en nog veel meer. Alles is mogelijk, maar daar betaal je wel voor.

Wil dat dan zeggen dat het niet mogelijk is om een website te laten maken door een websitebouwer? Helemaal niet. Je hoeft niet zelf aan de slag te gaan om een budgetvriendelijke website te bouwen. Bij Reddi zijn we gespecialiseerd in het bouwen van aantrekkelijke, stijlvolle en goed functionerende websites die niet van nul af aan geprogrammeerd moeten worden. Zo betaal je, afhankelijk van hoe uitgebreid je website is, slechts een fractie van de prijs voor online zichtbaarheid.

 

Hoeveel kost het onderhoud van een website?

Als je website gebouwd is, dien je ook nog kosten te betalen om je site online te houden. Zo moet je niet alleen de kosten voor je domeinnaam betalen, maar ook het bijwerken van de nodige certificaten en het bewaken van de veiligheid van je site. Daarnaast zal je website allicht ook regelmatig een update moeten krijgen, zodat de info op je site correct en relevant blijft.

Wij merken vaak bij KMO’s en B2B-bedrijven dat het onderhouden van de website een groot struikelblok is. Het gaat dan over het aanpassen envan openingsuren, het uploaden van vacatures, het wijzigen van vakantieperiodes, het posten van nieuwsbericht, enzovoort. Allemaal kleine dingen die moeten gebeuren, maar waar je als bedrijf liever geen tijd en energie in stopt. Maar als je dat niet doet, loop je het risico dat je website over een paar jaar zo sterk verouderd is dat je eigenlijk weer helemaal opnieuw moet beginnen.

Bij Reddi kiezen we standaard voor abonnementsformules waarbij support inbegrepen is. Zo beschik je over een vooraf afgesproken en in je contract bepaald aantal uren die we kunnen gebruiken om de nodige aanpassingen op je website uit te voeren. Zo kan je terugkerende kosten jaarlijks inplannen en hoef je niet telkens een offerte te vragen voor kleine wijzigingen aan je website.

Zijn je support-uren opgebruikt, dan kan je altijd overschakelen naar een ruimer abonnement. Bij Reddi heb je al een abonnement vanaf 99 euro per maand (exclusief btw). Het grote voordeel van een Reddi-formule? Je bepaalt zelf waarvoor we je support-uren moeten gebruiken. Meer info over onze abonnementen vind je hier

Conclusie

Eén antwoord op de vraag hoeveel een website moet kosten is er helaas niet. Het is vooral van belang dat je weet dat er genoeg opties zijn voor elk budget. Wil je een website op maat laten bouwen? Dat kan perfect. Maar er zijn ook tal van andere opties, zonder dat je daarvoor moet inboeten op kwaliteit.

Je kunt altijd een vrijblijvende offerte bij Reddi aanvragen. Samen met jou gaan we op zoek naar een mooie oplossing die past bij jouw doelen en bij jouw bedrijf.

Share on
Reddi, online marketing en websites voor KMOs en internationale bedrijven. Social media marketing en online adverteren

Dennenlaan 6
B-2340 Beerse
+32 (0)14 24 26 60
info@reddi.be
BE0461 095 042

Socials


Brandle, design en branding agency in Beerse (Fotografie, huisstijl, copywriting, online marketing, grafisch ontwerp)

Corporate design, grafische vormgeving, copywriting & fotografie? Meer info op www.brandle.be